Nu skal der arbejdes

Kræfterne kan nu forenes om at styrke folkeskolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er selvfølgelig glad - meget glad, siger Anni Herfort, efter at de 101 kredse og sekretariatet torsdag aften var færdige med optællingen af de godt 40.000 ja- og nej-krydser.

Efter de to afstemningsresultater i foråret og forsommeren 1995, hvor medlemmerne sagde nej begge gange, har hovedstyrelsen i perioder virket næsten lammet af den interne uenighed. Men sidste uges resultat, som tre fjerdedele har stemt ja til, er en meget klar markering.

- Et stort flertal har fortalt, at de synes om overenskomsten. Og samtidig fortæller medlemmerne, at de tror på, at kredsene og foreningen centralt kan håndtere den decentrale løn.

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Og jeg føler mig overbevist om, at den ekstraordinære kongres, som vi holder torsdag den 17. april, vil bekræfte, at vi kan klare opgaven.

Det bliver ikke en kongres med voldsomme konflikter, spår Anni Herfort. Hun regner med, at det bliver et konstruktivt arbejdsmøde, hvor alle parter vil bestræbe sig på at få vedtaget nogle brugbare retningslinier for, hvordan de decentrale penge skal anvendes i kommunerne.

- Jeg føler mig overbevist om, at det praktiske arbejde vil vise, at den politiske uenighed om decentral løn slet ikke er så stor. Der er jo ingen i DLF, der vil ud i individualiseringer. Der er ingen, der accepterer forskelsbehandling. Tværtimod er der enighed om, at kriterierne skal være klare og objektive. Samtidig med, at vi er enige om, at DLF's medlemmer skal have den del af den kommunale lønsum, som tilkommer os.

- Urafstemningsresultatet betyder, at vi kan bruge energien udadtil. Nu skal vi sætte fokus på kommunevalg og på forhandlingerne mellem regeringen og Kommunernes Landsforening om ressourcer til skolen.

- Det samarbejde glæder jeg mig til, og der er mildest talt nok at tage fat på, siger Anni Herfort.

- Jeg er meget enig med statsministeren, når han i forordet til regeringens nyeste udspil, 'Danmark som foregangsland', skriver, at 'vi skal satse på kvalitet i uddannelserne fra først til sidst, både fagligt og bogligt,' fortsætter hun og lover, at DLF vil vide at holde regeringen fast på målene.

Indtil nu har det desværre været svært at fåøje på kvaliteten i regeringens uddannelsespolitik. Det gælder, uanset om der tales om ny lov om læreruddannelsen, om efter- og videreuddannelse eller om ressourcer til folkeskolen, mener Anni Herfort. Men nu, hvor der ikke mere skal bruges tid og energi på interne slagsmål om decentral løn, vil DLF kunne koncentrere kræfterne om at forbedre lærernes arbejdsbetingelser.

- Nu kan vi forene kræfterne. Nu skal der arbejdes, siger en glad og forventningsfuld Anni Herfort.-th & don