Glad for jobbet

En newzealandsk lærer arbejder typisk fra kl. 7.30 til 16 eller 17

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle mine venner tjener mere end jeg, men jeg er glad for mit arbejde, det er aldrig kedeligt, siger Lisa Stamp, lærer på Lincoln Heights Primary School i det vestlige Auckland, New Zealand.

Hun har arbejdet omkring et år på skolen, men været lærer i seks et halvt år. I New Zealand skifter lærerne jævnligt arbejdsplads for at prøve noget nyt, og lige nu er lærermanglen stor.

- Jeg kan lide børn og vil gerne gøre noget for samfundet. Jeg har lyst til at være min egen chef og kan lide det kreative arbejde og de små succeser i hverdagen, så betyder lønnen mindre. Jeg har da også længere ferier end mine venner i andre erhverv.

Lisa Stamp møder klokken 7.30 om morgenen for at forberede dagen og sætte de ting frem, som hun skal arbejde med sammen med børnene. Tre ud af ugens fem arbejdsdage bliver klokken 17, inden hun forlader skolen.

- Jeg har ingen familie, så jeg forbereder mig på skolen. Nogle tager hjem, når undervisningen slutter, og forbereder sig dér, hvis der ikke lige er et møde, eller man forbereder sig sammen med en anden lærer. De fleste af os arbejder også omkring fire timer i weekenden.

Hun er medlem af lærerorganisationen NZEI (New Zealand Educational Institute), fordi det er man naturligvis. Lisa Stamp mener, at NZEI er blevet en stærkere organisation det seneste år. Da lærerne i primary school sidste år strejkede for en højere løn, var det noget alle talte om, og mediedækningen var stor.

- Mange forældre støttede os ved at gå med i demonstrationerne. Det var dejligt. Ellers har lærere ofte ry for at tilhøre 9-15-folket, og vi har desværre ikke nogen høj status i samfundet.