Et godt resultat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Københavns Lærerforening var der stor glæde at spore over urafstemningen hos formand Jan Trojaborg. I København havde en enig kredsstyrelse anbefalet et ja, og det blev det. 1.504 sagde ja, og 707 sagde nej.

- Det er det bedste resultat i 20 år. Folk har sagt, der er løn til mange grupper, og i København giver den decentrale løn ikke de store problemer. Nej-sigerne har sagt nej på grund af udsigten til nye lønformer, og nogle har ment, at Lærerforeningen har stillet for få krav. Men alt i alt er det godt, siger Jan Trojaborg og fortsætter:

- Overenskomsten er sej arbejdsmæssigt, men nu kan vi bruge kræfterne på andre ting; pædagogikken skal blomstre, og vi skal ud og fortælle offentligheden, hvad det er, vi laver.

I København var der en stemmeprocent på 69,4. København er et selvstændigt arbejdsgiverområde og har derfor selvstændig overenskomst. Det forhold skyldes historiske grunde, der ligger helt tilbage til svenskekrigen.