Edb under lup

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ambitiøs pige, der lyder navnet Gitte Dyrlund, vil undersøge 9. klassers brug af computere i skolen og på hjemmefronten. Derfor får 90 skoler i Danmark i denne uge et venligt brev vedlagt spørgeskemaer omkring brug af edb. Brevet er stilet til skolelederen, men skulle meget gerne ende hos eleverne i 9. klasse.

For at få et så bredt billede som muligt, har hun valgt at sende spørgeskemaet til seks 9. klasser i hvert af de danske amter og til tre klasser i Københavns- og Frederiksberg Kommune.

Gitte Dyrlund er 18 år og går i øjeblikket på den Internationale skole i Berlin Potsdam, hvor hun studerer International Baccalaureate (svarer til en dansk studentereksamen).

Undersøgelsen om brugen af computere skal bruges til hendes afsluttende årsopgave. Emnet er valgt, fordi hun har stor interesse for computere og fordi hun mener, at det kunne være spændende at se, hvor langt vi er i Danmark, når det gælder den nye generations udvikling i brugen af computere.

Eleverne i 9. klasse har returneringsfrist til den 2. maj.