Bøger for børn på tv

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hvaffor en Hånd - om bøger' er et nyt bogprogram på DR1, der meget gerne skal øge læselysten hos børn i alderen tre til ni år.

Programværten er lærer fra Vordingborg, Lars Jønner Alving, der i oktober 1996 sendte et manuskript ind til DR1 Børne- og Ungeafdeling. Han kom til samtale, blev prøvefilmet og blev ansat til at lave 10 udsendelser om bøger for børn.

Det første program går i luften torsdag den 17. april klokken 18.00. I den første udsendelse er emnet 'Hekse.' De fire efterfølgende torsdage følger emnerne 'Mad,' 'Konger og prinsesser,' 'Sørøvere' og 'Kærlighed.' De sidste fem udsendelser kommer i slutningen af sommeren 1997.

Hver gang bliver seerne præsenteret for 4-5 bøger om dagens emne. Nogle får en kort præsentation, andre bruges til at fortælle en god historie, der hver gang læses op af kendte skuespillere. Ud over bøger er der masser af sang og udklædning.