Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Nok er skoleinspektører og viceinspektører ledere, men de er ikke så ledende, at de er 'leidende angestellte' i henhold til tysk arbejdsret. En kendelse i arbejdsretten i Flensburg i denne måned giver Dansk Lærerforening i Sydslesvig, kreds 163, ret i, at de mange skoleledere og børnehaveledere ikke skal tælles med som ledende medarbejdere, når der skal oprettes betriebsräte eller driftsråd, den tyske pendant til samarbejdsudvalgsstrukturen.
Kendelsen siger, at kun skoledirektøren, vicedirektøren, børnehavedirektøren og rektor for det danske gymnasium syd for grænsen, Duborgskolen, er ledende. Dermed er der under ti ledende medarbejdere, og det betyder, at de ikke har ret til at danne deres eget råd, det såkaldte talsmandsudvalg.
'Det er jo uhensigtsmæssigt set fra et fagforeningssynspunkt, at arbejdsgiveren på den måde ville kunne spille de to medarbejdergrupper ud mod hinanden', siger en tilfreds formand for kreds 163, Niels Nielsen.
Han understreger, at der foreløbig kun er tale om en mundtlig kendelse. Når den skriftlige version foreligger om kort tid, er der en ankefrist på fire uger.