Intern kamp udskudt

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Slagsmålet om, hvorvidt sygeplejersker - eller lærere - skal have mere end andre ved den kommende overenskomst blev udskudt, da de kommunalt og amtsligt ansattes organisationer og arbejdsgivere for første gang havde officielle overenskomstforhandlinger på Københavns Rådhus i sidste uge.

Men der var tydelige tegn på, at det allerede er godt i gang. Repræsentanterne for lønmodtagerne kom for sent til forhandlingerne, fordi deres formøde trak ud. Og det meste af tiden på Københavns Rådhus tilbragte lønmodtagerne i deres eget rum, mens arbejdsgiverne sad og ventede.

Det endte dog med, at der blev afsat 1,1 procent af lønsummen til de såkaldte specielle forhandlinger, som hver enkelt organisation fører sideløbende med forhandlingerne for alle 650.000 lønmodtagere. Resultatet af begge dele skal senere på foråret sendes ud til urafstemning blandt medlemmerne.

Pengene blev lagt i nogle puljer, som så senere skal fordeles. For lærerne er kravene ved de specielle forhandlinger blandt andet en højere begyndelsesløn, en højere slutløn samt nogle projekter for skolelederne.

Puljerne blev: Chefprojekt til 40 millioner kroner, en pulje til mellemledere på 118 millioner kroner, en fælles KTO-pulje på 250 millioner til særlige formål, en pulje til kompetenceudvikling på 50 millioner og en hovedorganisationspulje på 451 millioner kroner. Desuden blev der afsat 333 millioner kroner til at gøre et projekt om pension til grupper uden pension færdigt.

For lærerne er de interessante puljer især mellemleder-puljen, hvor skolelederne befinder sig og hovedorganisationspuljen, som skal bruges til de særlige krav for hver enkelt organisation. Det er også interessant, hvordan den fælles KTO-pulje skal anvendes. Det bliver afgjort i den nærmeste tid. Det er her, en skævdeling især vil slå igennem.

Arbejdsgiverne mener desuden, at puljen kan bruges til give ekstra til grupper, som går over på et nyt lønsystem. Her fastholder lønmodtagerne, at hvis nogen skal belønnes for det, må arbejdsgiverne lægge noget ekstra på bordet uden for den generelle ramme.hbj