Fagbladet Folkeskolen

Efter regeringens folkeskoleudspil i efteråret var børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye på besøg på redaktionen for at gå i onlinedialog med Folkeskolens debattører.

Folkeskolens debatunivers nomineret til mediepris

Folkeskolens ambition om at løfte kvaliteten i skoledebatten er netop blevet nomineret til specialmediernes journalistpris, Anders Bording.

Offentliggjort Sidst opdateret

I en tid, hvor andre medier har lukket kommentarspor eller overladt den åbne debat til de sociale medier, har Fagbladet Folkeskolen valgt at investere i og gentænke debatten.

Den indsats er nu blevet nomineret til Anders Bording prisens hovedpris Medieprisen, der gives til specialmedier, som i særlig grad er i stand til at ramme målgruppen og opbygge en forretningsmodel, der kan tjene til inspiration for andre medier.

”Årets indstillinger til Anders Bording Prisen 2024 viser en imponerende variation og vidner om de mange betydningsfulde historier, redaktionerne brænder for at fortælle”, udtaler prisformand for Anders Bordings Mediepris, Marianne Søndergaard. 
Foruden Folkeskolen er fagbladet Børn&Unge nomineret for sin forskningsformidling til BUPL's medlemmer, og  Scleroseforeningen er nomineret for medlemsmagasinet Sammen.  Hvem der endeligt vinder prisen, afsløres torsdag den 12. september i København.

Flere læsere og nye debatformater

Siden årsskiftet har Folkeskolen tilbudt coaching og efterkritik til debattørerne. Det har givet flere og gladere debattører, ligesom det har øget antallet af læsere på debatuniverset. Debatter fra Folkeskolen citeres også jævnligt i andre medier.

Folkeskolen har også afprøvet nye formater i debatten. Blandt andet var børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye på besøg i efteråret for at svare på læsernes spørgsmål om folkeskoleudspillet.

En mere mangfoldig debat

For at styrke debatten har Folkeskolen ansat et debatteam, der har gjort en aktiv indsats for at få flere stemmer ind i skoledebatten. Blandt andet er der samlet et hold af ti faste debattører, der både repræsenterer lærerne, skolelederne, eleverne, de lærerstuderende og skoleforskerne.

Folkeskolen samler også et panel af debat-ambassadører i hele landet, som skal bidrage med indlæg og hjælpe med at finde nye stemmer i debatten.

Folkeskolen har også investeret i moderationen og er nu langt mere til stede i kommentarsporet på både folkeskolen.dk og Folkeskolens sociale medier.