Studerende ansættes til at dele budskab om Lærerstuderendes Landskreds

Under halvdelen af de lærerstuderende er organiseret i Danmarks Lærerforening. Det er for få, mener foreningens hovedstyrelse, som har afsat et millionbeløb til at ansætte 6 lærerstuderende som studieorganizere.

Offentliggjort Sidst opdateret

Flere lærerstuderende skal være medlem af Lærerstuderendes Landskreds, fordi det sikrer en god overgang til Danmarks Lærerforening og folkeskolen. 

Sådan lyder det fra DLF’s hovedstyrelse, der har besluttet at afsætte 1,7 millioner kroner til at ansatte seks studentermedhjælpere i såkaldte studieorganizer-stillinger.

Siden vinteren 2021 har antallet af medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds været faldene og i dag er kun 47 procent af de lærerstuderende organiseret i DLF.

”Det betyder, at alt for mange lærerstuderende får alt for få erfaringer med faglig organisering i LL/DLF. Det kan have store langsigtede konsekvenser, hvis vi ikke får skabt faglig tradition og loyale medlemmer tidligt blandt de nye generationer af lærere”, lyder et af argumenterne for at afsætte pengene.

Mere tid til frivillige

Forperson for Lærerstuderendes Landskreds Anneline Larsen er meget glad for udmeldingen.

”Det er noget, vi har arbejdet på i lang tid. Det vil frigive tid og kræfter hos de frivillige i LL, som med den nye læreruddannelse har fået mere undervisning, praktik og mødepligt til det hele. De frivillige kan så fokusere på det, som er hovedopgaven: Nemlig at være i kontakt med de studerende, lave fede faglige aktiviteter og være talerør for de studerende”, siger Anneline Larsen.

”Vi ved, at jo tidligere man får erfaring med at være en del af en fagforening, jo større sandsynlighed er der for, at man også er med på den lange bane. Der er mange unge, der er i tvivl om, hvad en fagforening er. Nogle ender med at stå med håret i postkassen, når de kommer ud i en ærgerligt situation, fordi de ikke ved, at der er et fællesskab, som er til for at skabe tryghed om dem og skabe den bedste studietid på læreruddannelsen”.

De seks studieorganizere skal ansættes rundt om i landet. De skal uddannes til opgaven, forberede besøg på uddannelsessteder, være fysisk til stede og være opsøgende via telefon. Målet er, at indsatsen begynder i januar 2025 og fortsætter et år. To gange om året vil hovedstyrelsen få en status på indsatsen.