Anmeldelse
Tork og Hest
Med fantasi og kærlighed
Louis Jensen i fri dressur.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
”Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse” er historien om en eventyrlysten dreng og en godmodig og klog hest. Tork og Hest har besluttet, at de vil til filmfestival på den store mur i Kina, og tager med Den Transsibiriske Jernbane fra Rusland mod Kina. I sækken med gulerødder, som er Hests madpakke, finder de et mystisk skrin og en gåde. Med i kupeen er også en frisør, som måske slet ikke er frisør, men åbenbart meget interesseret i at få fingrene i det mystiske skrin.
Fakta:
Titel: Tork og Hest
Forfatter: Louis Jensen
Illustrator: Pia Halse
Pris: 320
Sider: 52
Serie: Tork og Hest
Forlag: Jensen & Dalgaard
Det kommer der selvfølgelig et mysterium, et eventyr, en krimi og en forvandlingshistorie ud af. Den måde, de to venner møder verden på, er vigtige ingredienser og pointer i historien. Hest er i øvrigt en ferm poet, der fremtryller et Sesam luk dig op-digt, der får stor betydning.
Louis Jensen skriver vidunderligt, sprudlende og med masser af slet skjulte referencer, blandt andet til sit store forbillede H.C. Andersen. Tork og Hest-historierne minder selvfølgelig også om Jensens (og Brøggers) 1.001 ”firkantede historier”, men i mere fri dressur og i en længere fortælleform.
”Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse” er – ligesom de andre i serien – illustreret af Pia Halse med et formidabelt overskud og kreativitet og er en sand fornøjelse at sætte øjnene i. ”Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse” er sjette bog i serien om de to umage venner, hvor hver enkelt historie kan læses selvstændigt.
Tidligere er udkommet ”Tork og Hest” (Alfa, 2012), ”Tork og Hest – Den store blyant” (2014), ”Tork og Hest – På nye eventyr” (2015), ”Tork og Hest – Den porcelæne danserinde” (2016) og ”Tork og Hest – Den onde troldmand” (2017). Bøger med fantasi og kærlighed kan man ikke få for mange af. Et fund for 3.-5. klasse og andre barnlige sjæle. Også god til højtlæsning!