Anmeldelse
En som Hodder
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hodder bor i en lejlighed i byen sammen med sin far, der lever af at klæbe plakater op om natten. Hodder må klare mange ting selv. Og i skolen er det ikke altid nemt at være ham. Han er en outsider.
Men Hodder har sin fantasi og drømme. En nat kommer en fe på besøg for at fortælle, at Hodder er udset til at frelse verden. »Mig?« undrer Hodder sig med rette, men påtager sig selvfølgelig opgaven. Han ved bare ikke rigtig hvordan.
Hodder er troskyldig. Næsten mere end godt er. Han skjuler ikke noget og fortæller åbent om sine oplevelser med feer og blå hunde, og det slipper man ikke godt fra. Men Hodder ejer ikke evnen til at føle sig trådt for nær og gjort nar af. Han har tværtimod viljen til at få det bedste ud af en given situation. Først til slut, da han udelukkes fra fællesskabet, mister han selvtilliden og glæden. Og så vender det hele heldigvis pludseligt. Hans sædvanlige plageånd trækker ham tilbage.
Historien er ud over Hodder befolket af nogle fine, sære skikkelser, der støtter ham, som han er.
Bjarne Reuter har skrevet en fin moralsk og humoristisk historie om at have modet til at være sig selv trods omgivelsernes reaktion.
Mange kender nok historien fra filmen af samme navn.
For aldersgruppen fem-otte år, til oplæsning for de yngste og selvlæsning for de ældste.