Anmeldelse

Folke-tinget

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad enten man vil informere yngre eller ældre elever i emnet Folketinget og folketingsvalg, kan bogen "Folke-tinget" være et godt bud. Bogen er fra Gyldendals serie "De små fagbøger", men vil afgjort også kunne gøre fyldest blandt ældre elever, hvis de har et læsehandicap, eller hvis dansk ikke er deres modersmål. Når jeg også vil anbefale bogen til ældre elever, er det blandt andet, fordi den ikke taler ned til læseren, selvom ordvalget og syntaksen er baseret til de yngre læsere. Sproget er derimod holdt i korte, konkrete, koncise og letforståelige sætninger.

Fakta:

Titel: Folke-tinget

Forfatter: Peter Garde

ISBN: 978-87-02-04517

Pris: 123,25 kroner

Sider: 36 sider

Serie: De små fagbøger

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Et kapitel handler om et medlem af partiet Venstre, hendes baggrund, hendes daglige arbejde i Folketinget og kontakten til den lokale valgkreds. Derefter følger et ikke uvæsentligt kapitel om Grundloven, hvori det understreges, at de tre magtinstanser er adskilte for at sikre demokratiet og den enkeltes frihed.

I kapitlet "I Folke-tinget" funderes der lidt over udviklingen af antallet af kvindelige medlemmer gennem tiderne, og sidst, men ikke mindst, at der ved valget i 2005 blev indvalgt tre medlemmer med indvandrerbaggrund.

Det slås endvidere fast, at statsministeren kan udskrive valg, når han eller hun mener, det er til fordel for regeringen. Her kunne det have været rart med udtrykket "nyvalg" og et par ord om dansk parlamentarisme, hvor regeringen skal kunne sikre sig et flertal. Dette ændrer dog ikke ved, at det er en glimrende bog.