Anmeldelse

Spiralportens vogter

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den magiske verden i denne roman er en spiral med en masse flyvende planeter, tilsammen kaldet spiralen. I centrum af denne spiral er Zintra - det højeste sted.

Bogens hovedperson er Kwami, en 14-årig, forældreløs pige. Hendes lod i tilværelsen er at blive hønseopdrætter og arbejde i familiens hønsehus, en livsopgave, hun på ingen måde er tilfreds med. Hun vil være spiralvogter og prøver at snyde sig ind på det akademi, hvor disse uddannes.

Projektet med at blive spiralvogter forløber på ingen måde, som Kwami havde forestillet sig, da hun tog hjemmefra. Venner viser sig at være fjender, spiralporten angribes og så videre.

Det bliver spændende at se, hvordan forfatteren vil fortsætte serien - der må gerne blive mere plads til at komme i dybden med spiraluniverset.

Det er ofte svært at skrive fantasy, for det kræver plads at folde universet ud, så læseren rigtigt kan leve sig ind i den magiske verden. Det problem gælder også for denne roman. Forfatteren skal på meget kort tid og over få sider redegøre for et univers, som læseren ikke kender i forvejen. Dertil kommer, at de personer, som skal leve i universet, skal være så nuanceret skildret, at de kan holde til en handling, der fængsler læseren.

I romanen er der så mange personer og væsener, at læseren skal være meget opmærksom på, hvem der er hvem, og hvad deres funktion er. Det er lidt ærgerligt, for det flytter koncentrationen fra handlingen.

Sproget i bogen fungerer godt. Derfor er det mit håb, at forfatteren på et tidspunkt vil overveje, hvilke andre genrer hun kan skrive i, for eksempel realisme. For også her ville forfatteren kunne drage fordel af sit sprogligt gode håndværk.