Anmeldelse

Så red han over de sorte heder

Så red han over de sorte heder

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ældre tekster er noget gammelt og kedeligt, som vi ikke forstår". Det er tit den første melding, eleverne giver tilbage, når man arbejder med undervisningsforløb, der har udgangspunkt i gamle tekster. Det prøver Dansklærerforeningen at rette op på med udgivelsen "Så red han over de sorte heder - tæt på sprog og ældre tekster" udarbejdet af Sofia Esman.

Fakta:

Titel: Så red han over de sorte heder

Forfatter: Sofia Esmann

Pris: 150 kroner

Sider: 88 sider

Type: Bog

Forlag: Dansklærerforeningen

Udgivelsen tager udgangspunkt i samspillet mellem kanontekster, forforståelse og sproglig indsigt. Eleverne får i bogen hjælp til at lære hensigtsmæssige metoder og arbejdsmåder, så de kan angribe ældre tekster med den rigtige strategi. De lærer at sætte fokus på forforståelse og udforskning af sproget i de svære kanontekster og bliver guidet igennem et overskueligt og begrænset undervisningsforløb, hvor de møder tekster som "Torbens datter", "Erasmus Montanus", J.P. Jacobsens "Marie Grubbe", Herman Bangs "Ved vejen" og Johannes V. Jensens "Syvsoverne", der bliver sat op imod nyere tekster, som giver de gamle tekster med- og modspil.

Udgivelsens layout er spækket med farver og illustrationer, der sammen med bogens klare opbygning giver eleverne en spændende og forståelig oplevelse af ældre tekster.

Udgivelsen kan klart anbefales til danskundervisningen på de ældre klassetrin, især til underviseren, som ikke selv har nået at samle sit eget arsenal af ældre kanontekster og derfor har behov for et klart, struktureret og færdigt forløb.