Anmeldelse

F.C. Ørnevej / F.C. Ørnevej rykker / Kasper bruger hovedet / Kaspers ritualer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fire frilæsningsbøger til fodbolddrenge - nummer 23 og 24 i en gammel serie om Kaper (til 2.-3. klasse) og nummer 1 og 2 i en ny serie om F.C. Ørnevej (til 4.-5. klasse).

Fakta:

Titel: F.C. Ørnevej / F.C. Ørnevej rykker

Forfatter: Daniel Zimakoff

Pris: 123,75 kroner

Sider: 55 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Titel: Kasper bruger hovedet / Kaspers ritualer

Forfatter: Jørn Jensen

Pris: 138,75 kroner

Sider: 31 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Hvis man gerne vil lære at heade, skal man læse "Kasper bruger hovedet". For det er, hvad bogen handler om. I "Kaspers ritualer" er det alle de små påtvungne ritualer før vigtige præstationer, der tematiseres. Kaspers hold vinder kun kampen, hvis han lægger sine fodboldstøvler øverst i tasken, siger "hej" to gange, når han går hjemmefra, og løber ud på fodboldbanen lige efter Kim. Holdet taber en enkelt kamp trods alle Kaspers ritualer, så han lægger ritualerne på hylden. Og holdet vinder.

Som sædvanligt veloplagte og velskrevne letlæsningsbøger af Jørn Jensen.

Tre fodboldkammerater er ørnene i serien om F.C. Ørnevej. I begge bøger arrangerer de tre en minipokalturnering for tremandshold. I "F.C. Ørnevej" hører vi, hvordan de tre organiserer turneringen: skriver invitationer, bestemmer, hvem der kan deltage, trækker lod om, hvem der skal spile mod hvem. Derefter følger vi kampene i turneringen. F.C. Ørnevej spiller finalekamp mod F.C. Martin. Og taber. Men de viser sig som rigtige sportsmænd.

"F.C. Ørnevej rykker" fortsætter i samme dur. De tre kammerater arrangerer en ny minipokalturnering. Igen ender de i finalen mod F.C. Martin og kommer op at slås med dem. Og igen taber de. Men der er andre ting på færde også. En af spillerne er rykket op på førsteholdet og savner de to kammerater. Derfor vælger han at rykke ned på andetholdet igen. En anden spiller får en kæreste. Og Martin fra F.C. Martin - er han ven eller fjende?

Begge serier er velegnede som frilæsning for de fodboldglade elever i 4.-5. klasse.