Anmeldelse

En skygge på himlen / En hær af gule øjne

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En skygge på himlen" starter in medias res. Man skal ikke kæmpe for at hænge på. Den onde Broto styrter kongen og indtager tronen sammen med troldmand Malin. Kongesønnen Lino truer Broto på grund af den gave, han har. Han vokser derfor op i skjul for Broto.

Fakta:

Titel: En skygge på himlen / En hær af gule øjne

Forfatter: Margot Andreasen

Pris: 159 kroner

Sider: 88 sider

Serie: Den blå amulet

Type: Bog

Forlag: Forlaget Forum

Broto sender alle drenge i minerne, når de fylder 12. Lino går under jorden, før han blive indkaldt. Og sammen med sin ven, dragen Sølve, kæmper han mod det onde.

"En hær af gule øjne" er mindre tempofyldt. Lino vil vide, hvad hans bestemmelse er. Og den er at gøre op med det onde i riget. Han tager opgaven på sig.

Flere af figurerne i serien kan genkendes fra bøgerne om Harry Potter. Blandt andet de to centrale monstre: En drage og en kæmpeedderkop. De børn, der kender Potter-filmene, vil kunne trække på deres viden derfra, når de læser serien her.

Bøgerne er ikke nyskabende. Men det gør ikke noget, når pointen er, at der skal læses en masse. Der kommer to bøger mere.