Anmeldelse
Urørt
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det drejer sig om sex - på solariebænken, i drengeværelset, hos kollegaen, på film, hos håndboldtræneren og så videre. De tre unge hovedpersoner afprøver (seksuel) identitet og muligheder.
Kamilla elsker Jakob, der er bedste ven med hendes storebror Mikkel. Mikkel er også forelsket i Jakob. Måske er Mikkel bøsse, han ved det ikke, men han tænder ikke rigtigt, når pigerne vil bolle med ham. Det er skræmmende. Jakob elsker vel også Kamilla, men vil ikke stå ved hende, når de ældre gymnasiekammerater er i nærheden. Kamilla lader sig i stedet forføre/voldtage af sin håndboldtræner, der ellers er blevet kæreste med Jakobs mor. Det lyder indviklet, men er det egentlig ikke, for vi følger de tre hovedpersoner og deres oplevelser tæt.
Alting hænger således sammen, men alligevel er bogen på en måde meget usammenhængende. Personerne bliver aldrig til hele mennesker. Godt nok er teenagere meget optaget af kærlighed, sex og kærester, men der er jo også andre ting, der medvirker til at danne deres person og identitet - skole, forældre, ansvar, fremtid, frigørelse. Selvom det antydes, at der er andet end sex, der påvirker, for eksempel Jakobs reaktion på forældrenes skilsmisse, får det snævre fokus som konsekvens, at personerne ikke rigtigt lever og bliver troværdige.
Det er en ungdomsbog, som i høj grad også appellerer til drenge. Frilæsning for unge i alderen 14-17 år.