Anmeldelse
Tavs
Tavs
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Tavs" er en manga-inspireret tegneserieroman om den trettenårige dreng Tavs, som føler sig ensom og forladt, efter at hans tvillingebror Teo er død ved en tragisk ulykke på familiens ferietur.
Fakta:
Titel: Tavs
Forfatter: Camilla Hübbe
Illustrator: Rasmus Meisler
ISBN: 9788763820011
Pris: 250 kroner
Sider: 152 sider
Type: Bog
Forlag: Høst og Søn
Teo er tilsyneladende den eneste, der ser Tavs, og fra vinduesflader og spejle i storbyen Tokyo forsøger han at lokke Tavs til sig. I forbindelse med en mislykket koncertoptræden, som faderen presser Tavs til, begynder han på en eventyrlig og drømmeagtig rejse til Skrækkens bjerg for at genfinde sin afdøde bror.
"Er jeg rejst gennem mørket frem i tiden? Eller er byen her en parallelverden på den anden side af et stort mørke? Inde i et sort hul? En luftspejling af Tokyo. Et sted, tættere på min bror?"
"Tavs" handler om tab, sorg, identitet, drømme og kærligheden, der sejrer til sidst.
Fra jeg fik bogen i hænderne og gennem den første læsning, blev mine forventninger skærpet. Bogens fabulerende illustrationer, layoutet og tekstens drømmeagtige stemning virkede rigtig interessant og lovende. Håbet om en unik særegen oplevelse i grænselandet mellem tekst og visualitet blev vakt.
Desværre blev mine høje forventninger ikke fuldt indfriet. Jeg nåede aldrig at blive indfanget og opslugt. Måske kan det være, fordi den samlede oplevelse mere fremstår som spændende form end en totaloplevelse, hvor billede og tekst i samspil går op i en højere enhed. Måske skal jeg blot læse og opleve bogen igen! Lysten er der allerede.
Bogen bør helt klart stå på skolebiblioteket, hvor den med sine temaer nok særligt vil finde interesse hos de ældre elever.
I billedkunst- og danskundervisningen vil der, i arbejdet med sproglige udtryk og kommunikation, kunne hentes god inspiration i de udtryksfulde illustrationer og layoutet.