Anmeldelse
Kære far
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Sporløs" for teenagere. Bogen tager fat på de store spørgsmål som "Hvem er jeg? Hvorfor ser jeg ud, som jeg gør? Hvem ligner jeg? Hvor er mine rødder?"
Jakob er en 13-14 år, bor alene sammen med sin mor og går i klasse sammen med sin bedste ven Casper. Han er dygtig til at stå på skateboard, og alt er sådan set rimeligt fredeligt. Men så laver lærer Thomsen rav i den. Han beder eleverne lave et stamtræ, og hvad skal Jakob gøre. Han har ikke engang en far. "Selvfølgelig har du en far, det har alle", siger Casper. Det sætter gang i tanker og handling. Jakob kender ikke engang faderens navn, og pludselig bliver det vigtigt for ham at finde ham. Som de rene detektiver finder Jakob og Casper ud af, hvor faderen bor, og Jakob forsøger at få kontakt. Faderen vil slet ikke findes, og det går Jakob på, men han accepterer dog situationen og kommer videre.
Der er noget at tale om. Ud over hovedemnet om familierødderne er der blandt andet forholdet mellem arv og miljø og pubertet og forelskelse.
Sproget er letlæst, og bogen er tænkt som letlæsningsbog for unge. Kan anvendes som frilæsning eller emnelæsning i 6.-8. klasse.