Anmeldelse

De ældste elever fortjener også god letlæsning

Marie Duedahl beviser endnu engang at letlæsningsbøger sagtens kan gribe fat om svære spørgsmål. Denne gang er det udskolingseleverne der får fornøjelsen, og den er stor. God læselyst.

Offentliggjort

Fakta

Alle har en hemmelighed

Forfatter: Marie Duedahl

2500 kroner for alle 15 bøger

Forlag: Straarup & Co

Denne materialekasse består af 15 letlæsningsbøger, en bog om hver elev i den forhenværende 9.b. Nytåret skal fejres, og det bliver det utilsigtet i det lokale indkøbscenter da en gigantisk snestorm afstedkommer at strømmen går ud i centret. da den kommer igen, kan dørene ikke låses op. De 15 elever, der nu er videre i andre skoleformer, har ikke haft det godt sammen, mens de gik i 9.b, og det kommer på forskellige måder til udtryk denne noget specielle nytårsaften.

 Alle har en hemmelighed, siger man, og det viser sig at være rigtigt, da de 15 forskellige hovedpersoner konfronterer hinanden denne skæbnesvangre nytårsaften. Det er store og vigtige spørgsmål, der kommer for en dag. Kan man i virkeligheden ændre sig radikalt? Skal man altid holde på en hemmelighed? Og hvad er prisen for at være sig selv? Marie Duedahl konfronterer på forskellig vis de 15 hovedpersoner med vigtige sager som venskab, værdier og identitet. Nogle forsones, nogle får øjnene op for hinanden, nogle afskærer for evigt al kontakt og så videre.

Marie Duedahl skriver imponerende præcist og godt og har fuldstændig styr på sit projekt. Alle 15 fortællinger har væsentlige problematikker, der giver masser at arbejde med i klasserummet. Nu har forfatteren lavet tilsvarende relevante bøger til både indskolingen og mellemtrinnet og altså nu overbygningen. En fantastisk præstation – intet mindre!

 På forlagets hjemmeside kan man finde relevante arbejdsopgaver om for eksempel hemmeligheder som fænomen, man kan løse dilemmaer, arbejde med brevgenren, lave nomineringer og meget mere.