Anmeldelse

Billedfortællinger

Billedfortællinger

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Allerede når man får bogen "Billedfortællinger" af Cecilie Bogh og Jette Eiberg i hånden, bliver man forventningsfuld. Glæden ved at lukke bogen op og se, hvilke fortællinger med billeder der skal læses, og hvilke billeder der skal kikkes nærmere på, stiger. Og skuffet bliver man ikke, snarere tværtimod.

Fakta:

Titel: Billedfortællinger

Forfatter: Cecilie Bogh, Jette Eiberg

ISBN: 9788702105636

Pris: 129 kroner

Sider: 80 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Materialet har en klassisk opbygning, hvor "sjangren" - forfatternes valg af lydskrift - introducerer selve bogen og det at arbejde med billedfortællinger. Dernæst følger kapitler som komposition, fortæller og aktører, virkemidler og tema. Undervejs er der forskellige opgaver, som eleverne kan arbejde med enten i par eller alene. Der er en mangfoldighed i typen af opgaver til hvert enkelt område, og opgaverne er gode og relevante. I arbejdet med billedfortællingerne bliver eleverne opmærksomme på den oplevelse og forståelse, der ligger i at analysere en genre som billedfortællinger.

Det, der virkelig gør materialet meget anvendeligt i skolens ældste klasser, er den store spændvidde i materialets billedfortællinger. Der er blandt andet "tekster" af Anders Brønserud, Louis Jensen og Lillian Brøgger, Oscar K og Rasmus Bregnhøi. Navnlig skal "Broderier" af Marjane Satrapi fremhæves. Det giver ganske enkelt kuldegysninger, når man læser og ser de billeder - oplagt til undervisning i folkeskolens ældste klasser. Endvidere har materialet en fin og meget brugbar liste over andre anvendelige billedfortællinger, som læreren kan anvende, hvilket også er med til at kvalificere materialet.

Det er min klare overbevisning, at eleverne og lærerne i folkeskolens ældste klasser vil bliver meget begejstrede for "Billedfortællinger". Derfor får materialet min allerstørste anbefaling.