Anmeldelse

Helt ud i skoven med Peter Mouritzen

Slip fantasien løs og brug ungernes mobiler til at besjæle naturen med inspiration fra en børnebogsfatter med et skævt blik på sine omgivelser.

Offentliggjort

Fakta

Dyr du ikke ser

Det lange hyl - og andre dyr du ikke ser

Forfatter: Peter Mouritzen

Forlag: Peters sub-pub

Kontakt forlaget for priser og salgssteder

Forfatteren Peter Mouritzen, en af dansk børnelitteraturs grand old men, har nu i to billedbøger forfulgt en god, sjov og kreativ idé: På sin jernhest cykler han ud i plantagerne omkring sommerhuset i Blokhus i Nordjylland og ser mere end de fleste. For når andre ser træstubbe, mosser, rødder og grene med mere, ser Mouritzen dyr, der er usynlige for andre. Han fotograferer dem, giver dem øjne og sjæl og skriver måske et lille rim eller en rimhistorie, så de ting, man normalt går lige forbi, pludseligt får et nyt og forunderligt liv.

På den måde møder læseren i Dyr du ikke ser Vraltefaks, Stygge Klumpen, Flodhesten Flab og mange andre. I Det lange hyl…, som er bog nr. 2, kan man møde Søslangen Vagn, Flagermusen Flop, Væltefanten og flere andre.

De to billedbøger vil helt klart kunne inspirere børn og deres lærere i skoleklasserne til at 'gakke' ud og gøre ligeså – på deres egne måder! Frem med mobiltelefonerne og ud i naturen for at finde nye mærkelige dyr! Og man kan let med vore dages teknik få lavet en bog af de bedste bidrag, eller hvordan man nu vil gribe tingene an.

Peter Mouritzen debuterede i 1969 med digtsamlingenog da han i 2019 fejrede sit 50-års forfatterjubilæum, syntes han, det kunne være morsomt at gå i ungdom igen. Så han etablerede så sit eget undergrundsforlag med navnet 'Peters SUB-PUB'. Det er her, du har de bedste chancer for at få fingre i bøgerne om dyr, du ikke ser, får de er ikke lige til at finde i boghandlen på gågaden.