Jyske skoler får LB-støtte til verdensmål-projekter

LB Fonden og LB Foreningens Fond uddeler i år 1 million kroner til projekter, der bidrager til at nå FN’s verdensmål gennem innovation og uddannelse. Årets tema har givet rekord i ansøgninger, og fem meget forskellige projekter har fået støtte.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerstandens Brandforsikings to fonde er gået sammen om at uddele en hel million til årets formål.

"Det er fantastisk med den bevågenhed omkring fondene, og det er meget forskellige ansøgninger, vi modtager. Det er positivt men også overvældende. Vi er gået fra 60 ansøgninger årligt til over 120. Samlet set er der søgt om 30 millioner, og vi har desværre kun knapt 1 million at dele ud samlet. Mange ansøgninger er i sig selv ikke et mål for os, men det viser, at der er idérigdom og virkelyst, når det kommer til at arbejde med verdensmålene", siger Jan Trojaborg, bestyrelsesmedlem i LB Fonden og LB Foreningens Fond i en pressemeddelelse om årets uddeling, som fandt sted ved et arrangement i LB-huset i København.

Tønder Distriktsskole og Tønder Overbygningsskole modtog 140.445 kr. til projektet projektet Sammen på vej mod verdensmålene i Tønder. 475 elever, lokale virksomheder, organisationer, foreninger, politikere og privatpersoner skal alle sammen involveres i arbejdet med FN's verdensmål.

Firmaet Lommefilm har sammen med fire østjyske skoler fået 205.000 kr. til at skabe et undervisningsmateriale, der stiller skarpt verdensmål og hverdagsaktivisme. Elever skal producere videofortællinger med hverdagen som scene og opdage, hvordan verden kan ændres - sag for sag og med FN's verdensmål for øje. Forløbet skal munde ud i en landsdækkende filmkonkurrence.

Københavns Professionshøjskoler modtager 400.000 til et innovativt læringsrum for studerende og undervisere på lærer-, pædagog- og ernæringsuddannelserne.

Initiativet 'Humanister i Erhvervslivet' modtager 20.000 til  projektet Smag på Erhvervslivet, der vil koble 30 humanister med 10 nysgerrige virksomheder omkring samfundsrelevante problemstillinger.

Laban Stories modtager 150.000 kroner i støtte til projekt Fashion Forward - en interaktiv videofortælling om mode- og tekstilindustrien, der skal klæde eleverne på ungdomsuddannelserne på til at træffe bæredygtige valg som forbrugere.