Debat

En stor tak til lærerne fra eleverne!

Jeg har taget mig den frihed, at give en stor tak til alle lærene, på vegne af alle eleverne. Det er jer, der gør skolen god.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 5. oktober er den dag vi fejre en af de vigtigst dele af skolen, nemlig lærerne. I den anledning vil jeg gerne tillade mig at sende et kæmpe tak til alle lærer fra alle os elever. Jeg vil gerne takke lærerne, fordi de giver os viden, danner os som mennesker, og er med til at give os en god start på livet.

En engageret lærer kan gør en verden til forskel for den enkelte elev. En lærer kan få eleven til at blive tændt på fagligheden. Som elev kan man have den bedste dag i skolen, hvis en lærer forklarer et svært, og det pludselig slå klik og pæreren over hovedet lyser. Når vi får aha-oplevelsen og det hele pludselig giver mening. Det er lærerne, der kan give os den oplevelse, og det er en engegeret lærer, der kan få os til at læse tykke bøger om ting, vi ellers fandt kedelige.

En engageret lærer kan få os elever til at få det godt i skolen. Danmark har mange elever, der trives rigtig godt, og det takker vi lærerne for. Lærere skaber fællesskab i klassen, så skolen ikke bare er et sted for undervisning, men også er fyldt med venner, sammenhold og nærvær. Det er meget unikt for Danmark, at vi elever kan se vores lærer som en voksen ven, der kan spørge os om, hvordan det går der hjemme og vise os, at vi betyder noget for dem. I lærere skal aldrig undervurdere, hvor meget det betyder for os børn, at en voksen viser interesse og omsorg. Dette specielt hvis vi ikke får den voksne opmærksomhed andre steder. Det er hvad de danske lærere kan.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

En engageret lærer kan være grunden til, at en elev trasker i skole en kold vinter morgen. Det kan være lærerens forventning til, at man godt kan blive dygtig, der gør, at vi tror på os selv. Det kan være lærerens egen motivation, der smitter af, og det kan være lærerens undervisning, der er så spændende, at det ikke gør noget at blive 5 minutter ekstra.

Selvom vi i Danske Skoleelever kan snakke længe om, hvordan skolen kan bliver bedre, må vi erkende, at noget af det, der betyder mest, er den engagerede lærer, som får de 10 års skole gang til at give mening. Tak skal I have.