Lærere på rad og række på Karlslunde Station

Køge Bugt-banens pendlere blev morgenflashmobbet

Det sidste syn, pendlerne på Køge Bugt-banen i morges fik, før toget forlod perronen, var lærere med ”Jeg vil også på arbejde” på maven. Sjællandske lærere var mødt talstærkt op til flashmob på otte S-togsstationer på Køge Bugt-banen.

Offentliggjort Sidst opdateret
Flashmob’ens budskab var klart

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne mødte op onsdag morgen klokken 7.15 på stationerne i Køge, Ølby, Jersie, Solrød, Karlslunde, Greve, Hundige og Brøndby Strand for at deltage i flashmob'en med overskriften "Jeg vil også på arbejde".

"Det er utrolig dejligt at mærke det sammenhold, vi får skabt i denne konflikt, og det er fedt at vide, at der står lærere på så mange stationer, samtidig med at vi står her" sagde en af lærerne på Greve Station, som nok var den station, hvor der var flest deltagere.

Her kunne almindelige morgenrejsende opleve, at hver gang der kom et tog ind til perronen, stillede op mod 40 lærere sig op med ryggen til toget, mens de holdt et skilt op foran sig med teksten "Jeg vil også på arbejde". Når toget var klar til afgang, vendte lærerne sig med front mod toget, så de rejsende inde i toget også kunne se det klare budskab fra lærerne.

Flashmob'en blev gentaget ved hver togankomst i en times tid, så rigtigt mange pendlere på vej til arbejde kunne blive mindet om, at lærerne altså gerne vil på arbejde og undervise.

Greves aktive lærere stod bag

Flashmobben blev til på initiativ fra Greve-lærerne. Efter at have set en flash mob fra Hørsholm station besluttede en lille flok fra Greve Lærerforening sig for at lave en tilsvarende flashmob på S-togs stationerne i Greve Kommune. Samtidig sendte initiativtagerne en opfordring til nabolærerkredsene om at bakke op, således at flashmob'en kunne sprede sig til flere stationer på S-togsnettets linje A og E.

Beslutningerne blev taget hen over weekenden, og siden hen meldt ud i facebook gruppen "Greves Aktive Lærere", som netop her i konflikten er blevet oprettet som en inspirations-, solidaritets- og dokumentationsgruppe. Der var hurtigt stor tilmelding fra lærerne i Greve, og i løbet af tirsdag eftermiddag kom der også positive tilbagemeldinger fra lærerforeningerne i Brøndby, Solrød og Køge-Stevns.

Smil på læben hos pendlerne

Initiativtagerne havde været lidt nervøse for, om nogle folk ville blive sure i morgentrafikken, og derfor holdt lærerne sig også bevidst væk fra de døre, hvor der kom folk løbende i sidste øjeblik

Undervejs blev der både taget fotos og video af flashmob' en, og et lille udvalg tog også med på en af togturene for at filme fra toget og mærke folks stemning. Der var mange smil på læberne hos de almindelige togpassagerer og enkelte gav endda udtryk for, at det var en god måde at synliggøre konflikten på.

En af deltagerne på Hundige station kunne fortælle, at det havde været sjovt at opleve udviklingen, hvor der i de første tog var folk, der slet ikke opdagede flash mob'en, til at der i de sidste tog var folk, der kiggede meget ud af vinduet og endda vinkede.

Klokken 8.15 opløstes flashmob'en og lærerne kunne tage afsted fra perronerne med håbet om, at aktionen havde givet de morgenrejsende lidt at snakke om i toget og på deres respektive arbejdspladser.

Vestjyske lærere flashmobbede storetorv

Folkeskolen.dk inviterer lærerne til at skrive