Debat
Det blev et JA, men …
En fantastisk stemmeprocent vidner om engagement og en lyst til at fortælle, at i DLF tager vi stilling, og der er plads til forskellige holdninger.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Overenskomstresultatet er nu udgangspunktet for den videre indsats.
Vi skal fastholde og styrke sammenholdet blandt medlemmerne.
Vi skal få politikerne til at tage ansvar for, at skoler og institutioner kan lykkes med opgaven.
Vi skal skabe konkrete forbedringer for medlemmernes arbejdssituation.
Vi skal forsvare ytringsfriheden og muligheden for at påpege problemer over for ledelsen
Vi skal sikre tillidsvalgtes vilkår, for at de kan løse deres del af opgaven.
I skal som medlemmer opleve, at foreningen bakker jer op i det daglige arbejde.
Det er i den sidste ende arbejdsgivernes ansvar, at opgaverne kan løses kvalificeret, men der hersker ingen tvivl om, at der hos hvert enkelt medlem er en dybt professionel ansvarsfølelse. I har det meget forskelligt med at lægge ansvaret fra jer, når de nødvendige opgaver ikke kan løses inden for arbejdstiden. Vi har det meget forskelligt med at lægge arbejde fra os, når vi har fri. I nogle situationer er det dybt krænkende for professionsidentiteten ikke at kunne gøre sit arbejde godt nok, mens det i andre er en arbejdsmæssig lettelse at kunne sige: »Nu har jeg fri«.
Forskellighederne skal anerkendes og rummes inden for foreningen. Det kræver åben kommunikation overalt - alle skal vide, at vi alle i et eller andet omfang har det på den samme måde.
Sammenholdet blandt medlemmerne og opbakningen til foreningen er vitalt. Vi skal sammen arbejde med udfordringerne. Der skal tages initiativer, der dels tager sigte mod jeres behov i dagligdagen, dels sigter mod at understøtte dagsordener, der kan forbedre de generelle rammer for jeres arbejde. »Fællespapiret« skal udfordres!
Det forpligter, når man skriver under på, at et godt arbejdsmiljø skal understøttes, og den sociale kapital skal styrkes. Social kapital bygger på tillid, retfærdighed og dialog.
Vores forventninger er, at der i forbindelse med det kommende skoleår fremstår forbedringer, så vi får taget afgørende skridt væk fra de snærende bånd, lov 409 har givet.
Det er nu, at Overenskomst 2015's arbejdstidsdel skal stå sin prøve. Flere kredse har meldt tilbage, at tilgangen til planlægningen er anderledes positiv fra arbejdsgiverside. Alle muligheder skal forsøges. Arbejdsforholdene skal forbedres. Det blev et JA, men der er ingen laurbær at hvile på.