Hvert år aflægger Folkeskolen regnskab over den redaktionelle indsats. I 2018 steg bladets læsertal, og der kom flere brugere og bloggere på folkeskolen.dk - se de næste billeder og se hele regnskabet på folkeskolen.dk/656231

Fire millioner ekstra til udvikling af Folkeskolen

På DLF’s hovedstyrelsesmøde i februar besluttede politikerne at give nærværende medie en hjælpende hånd. Et udviklingsprojekt skal afsøge nye forretningsmuligheder for Folkeskolen.

Offentliggjort

Flere og flere vælgerFolkeskolen

Hvert år aflægger Folkeskolen regnskab over den redaktionelleindsats. I 2018 steg bladets læsertal, og der kom flere brugere ogbloggere på folkeskolen.dk. De faglige netværk fik et boost i 2018med flere artikler om fagene i folkeskolen, og hvert netværk har nusit eget nyhedsbrev.

Redaktionelt årsregnskab 2018

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prognoser viser, at Folkeskolen vil komme til at miste sit annoncegrundlag, hvis ikke der gøres en ekstraordinær indsats for at fastholde de nuværende annoncer og samtidig udvikle nye indtægtskilder. Derfor har hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening valgt at give en udviklingsstøtte på to millioner kroner om året i to år - med mulighed for ekstra to år, hvis udviklingsprojektet ser ud til at få succes.

Baggrunden for beslutningen er udviklingen på mediemarkedet, hvor mange andre medier end Folkeskolen også mister de traditionelle annonceindtægter i form af annoncer i det trykte blad og stillingsannoncer. Folkeskolen har i de senere år haft en økonomisk model, hvor DLF har betalt omkring halvdelen af de samlede udgifter på cirka 26 millioner kroner, for at Folkeskolen leverer blade, nyheder på folkeskolen.dk og faglige netværk til medlemmerne. Den anden halvdel er finansieret af annoncer - hovedsageligt i det trykte blad - og af mediestøtte på omkring 2,5 millioner.

Men det er denne model, som knager i fugerne. Derfor skal Folkeskolen nu sætte ekstra kræfter ind på at få jobmarkedet tilbage - og samtidig udvikle nye indtægtskilder i lighed med andre medier. I de senere år har redaktionen blandt andet udviklet nyhedsbreve, som er målrettet enkelte fag. Men det går for langsomt, og der skal ekstra fokus på at udvikle forretningen.

På redaktionen er vi virkelig glade for beslutningen og vil gøre alt, hvad vi kan for at få projektet til at lykkes. Det bliver godt at få mulighed for at trække nogle kræfter og kompetencer ind, som kan hjælpe os med den forretningsudvikling, som er helt nødvendig.

Vores fokus er på journalistik og på at levere nyheder, debat og netværk til lærerne. Men penge er nødvendige for at få det til at lykkes, for Danmarks Lærerforening får nok aldrig mulighed for at betale os 26 millioner kroner.