Vi tager gerne diskussionerne med de kritiske røster, men flertallet går ind for samarbejdsvejen, siger formand for Horsens Lærerforening Henrik Juul Nielsen
privatfoto
Kredsformand: Flertallet ønsker samarbejdsvejen
Vi tror på forhandlingsvejen, siger formand for Horsens Lærerforening Henrik Juul Nielsen. Han kender godt de kritiske røster fra nogle lærere og ønsket om konflikt. "Vi respekterer deres holdning, men mandatet fra flertallet er samarbejdsvejen".
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Jeg ved godt, at Thomas Andersson og nogle stykker mere ønsker en mere aktivistisk holdning hos os. At vi skal stille politikerne til regnskab. Og de har da ret i, at politikerne tog noget fra os i 2013, men det er jo kun via overenskomstforhandlingerne, at DLF kan forsøge at vinde det tabte tilbage. Vi tror på at gå samarbejdsvejen for forhåbentligt derigennem at finde en løsning", siger kredsformand Henrik Juul Nielsen.
Han fortæller, at der som i alle kredse er nogle kritiske røster på møder og generalforsamlinger, men at de udgør et mindretal.
"Når de taler om at gå i konflikt, gennemgår vi spillereglerne. Vi kan som fagforening ikke opfordre til en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi lytter og tager diskussionerne, synes jeg. Men vi er ikke enige".
Lærer: Formanden bør forlade forhandlingerne
Kredsformanden mener, at det handler om tillid til forhandlingsformen, til opbygningen i DLF og til formanden.
"Hvis han ser de videoer og medlemsbreve, som Anders Bondo Christensen sender ud, så hører han det samme, som vi i kredsen hører. Reelt får vi ikke mere at vide, fordi de jo ikke melder ud om detaljerne fra forhandlingerne. Men vi har tillid til systemet. Når det så er sagt, så er det vigtigt med de kritiske røster. Der er nogle, der ind imellem skal råbe, at 'han har jo ikke noget tøj på'. Men hvis man bliver træt af at råbe, så må man stille op til en tillidspost. Men så må man også respektere, hvis man ikke bliver valgt", siger Henrik Juul Nielsen.
"Vi tager gerne diskussionerne og respekterer andres holdninger. Når vi har kongresforberedende møder, bærer vi det ind, at der er kritiske røster, men vi er også forpligtet til at sige, hvad flertallet mener. Sådan fungerer det".