Lærernes formand indkalder til ekstraordinær kongres for at diskutere kvalitet i folkeskolen.

Ekstraordinær kongres i Danmarks Lærerforening

Hvem vil dele ansvaret for folkeskolen med os? Sådan lyder det spørgsmål, som lærerne vil stille på en ekstraordinær kongres, hvor de delegerede vil diskutere, hvordan det står til med kvaliteten i folkeskolen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ugers hårde angreb på lærernes undervisningstid og arbejdstidsaftale, som er baggrunden for, at hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening i dag enstemmigt besluttede at indkalde til en ekstraordinær kongres den 9. februar. Kommunernes Landsforening og regeringen har ved flere lejligheder i den senere tid slået til lyd for, at lærerne skal undervise mere inden for den samme arbejdstid.

"Det er et alvorligt skridt at indkalde til en ekstraordinær kongres, men vi er nødt til at samles for at diskutere kvalitet i folkeskolen, både centralt og lokalt. Lærerne skal leve op folkeskoleloven og skabe en god folkeskole, men hvem deler det ansvar med os? Vi er forpligtet til hver eneste dag at forberede en undervisning, som tager udgangspunkt i den enkelte elev", siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen. 

Han mener, at kommunerne burde påtage sig ansvaret for kvalitet i folkeskolen.

"Det er meget svært med de signaler, som KL sender for tiden, at se at de er parate til at påtage sig det ansvar. Vi kan ikke løfte det alene", siger formanden for Danmarks lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Kongressen skal desuden diskutere, hvordan man lokalt kan sikre at politikere på alle niveauer er parate til at tage et medansvar for at skabe den gode skole til eleverne.