Rani Hørlyck mener, at politiets afgørelse er udtryk for, at der ikke har været brud på tavshedspligten på Søndervangskolen.

Rani Hørlyck efter politiets afgørelse: Viser, tavshedspligten ikke blev brudt

Det har stor betydning for Søndervangskolen, at politiet nu har valgt at lukke sagen om brud på tavshedspligten i forbindelse med udtræksfagene, lyder det fra den tidligere skoleleder Rani Hørlyck til B.T.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag oplyste Aarhus Kommune, at politiet ikke vil gå ind i sagen om, at lærere på Søndervangskolen siden 2009 angiveligt fik at vide, hvis deres var udtrukket til prøve lang tid før, det var tilladt - så undervisningen kunne omlægges til, at eleverne fik flest mulige timer i de udtrukne fag.

Årsagen er ifølge Østjyllands Politi, at ordlyden i bekendtgørelsen om folkeskolens prøver ikke er klar nok i forhold til, hvilke personer på skolen der må informeres om udtræksfagene før tid, og derfor er der ikke grundlag for en efterforskning, lyder vurderingen.

Tidligere skoleleder på Søndervangskolen Rani Hørlyck har over for B.T. kommenteret på politiets afgørelse. Hun tolker den som udtryk for, at skolen ikke har brudt reglerne:

"Det har været et hæsligt forløb, som har været helt urimeligt over for elever og forældre på Søndervangskolen, så jeg er glad for, at politiet har slået fast, at tavshedspligten ikke er brudt. Samtidig er de mange uhyrlige anklager afvist eller ikke påvist. Tilbage står kun tildeling af uberettiget ekstra tid til de skriftlige prøver i 2016 og en enkelt skriftlige prøve i 2017 - ved en fejltolkning", siger Rani Hørlyck til B.T.

Politi afviser at gå ind i Søndervangssag: Ikke lovbrud at oplyse lærere om udtræksfag før tid 

Politiets udmelding er "klokkeklar"

Den tidligere skoleleder kalder politiets begrundelse for at lukke sagen "klokkeklar":

"Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke har haft nogen personlig del i de meget voldsomme anklager, der er opstået omkring prøverne i 2016-2017, men som leder har jeg haft det øverste ansvar. Jeg fratrådte derfor, fordi jeg ikke kunne lade usikkerheden stå i vejen for skolen, som jeg nu oplever fuldstændig vingeskudt af sagen. Politiets klokkeklare udmelding har stor betydning for Søndervangskolens mulighed for at komme videre og genfinde sig selv efter denne orkan", siger hun.

Rani Hørlycks fratrædelsesperiode udløber officielt ved udgangen af måneden. Til B.T. oplyser hun, at hun har planer om et længere ophold i Grækenland sammen med sin mand, og når hun kommer tilbage, regner hun med, at hun er klar til et nyt job.

Ellen Trane: Intet tyder på, at vi er nået til bunds i sagen om Søndervangskolen