Madkundskab

Hyldebærsuppe åbner fødevareministerens turne med gamle danske opskrifter til madkundskab

Offentliggjort Sidst opdateret

Skoleelever skal i dag koge litervis af c-vitaminfyldt hyldebærsuppe sammen med kok Jesper Vollmer og økolog og restauratør Louise Køster på Frederiksborg Slot. Slottet i Hillerød er første stop på fødevareminister Jacob Jensens "MadkulTOUR" som led i projektet ’Fortiden i fremtidens mad’, hvor ministeriet har modtaget omkring 2000 opskrifter fra borgere og organisationer. Udvalgte opskrifter og tilberedningsmetoder vil indgå i et undervisningsmateriale til folkeskolen, som udkommer næste år. Projektet skal imødegå tendensen til, at flere og flere danskere spiser takeaway og færdigretter, og stadig færre børn deltager i madlavningen hjemme.

Næste stop på touren er den 16. december i Den Gamle By i Aarhus, hvor Malene Søgaard, medejer af bælgfrugtvirksomheden Pure Dansk, viser sin nyfortolkning af den klassiske småkage, vaniljekrans, og besøgende skoleelever skal prøve at bage Den Gamle Bys vaniljekranse.