Skoler i Aarhus bruger sms mod fravær

Sms'er er et effektivt redskab til at bringe elevers fravær ned, give forældre besked og fortælle, hvis en time er aflyst. Det fortæller en række skoler i Aarhus, der bruger sms-tjeneste. Også til at huske eleverne på aflevering af skriftlig opgave.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere lærere og skoleledere er glade for ordningen, der især bruges i udskolingen.

"I marts fik vores elever svar på om de er uddannelsesparate. Altså om de er klar til at komme videre på en ungdomsuddannelse efter 10. klasse. Efter denne meddelelse oplevede vi, at 25 procent af eleverne stoppede med at komme i skole. En uge senere begyndte vi at bombardere dem med daglige sms-beskeder, hvilket havde en meget positiv effekt på fremmødet", fortæller skoleleder Poul Højmose på Center-10, Aarhus High School til Aarhus Kommunes nyhedsbrev.

Efter sommerferien satte skolen sms'erne i system. Det er SkoleIntras sms-modul, man bruger. Skolen har en digital vagtbog, hvor elevernes opgaveafleveringer og fremmøde noteres. Hvis fraværet er for stort eller ugens opgaver ikke er afleveret, får både elev og forældre en sms.

Også Sølystskolen i Egå bruger sms-modulet fra SkoleIntra i udskolingen. Her begyndte man efter sommerferien med sms'er, når morgenlektioner var aflyst, men også til forældrene for at huske dem på skole-hjem samtale eller forældremøde.

Aarhus Kommune har interviewet repræsentanter fra 12 af de 17 skoler, der bruger sms-tjenesten. De fremhæver, at det er nemt at bruge sms, når man skal skrive til flere samtidig.

Rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Kristian Würtz opfordrer skolerne til at benytte sms'erne.

"Vi ved, at der er en direkte sammenhæng mellem fravær og karaktergennemsnit. Sms-forsøgene viser, at der bliver skabt en bedre kontakt til forældrene, at eleverne kommer i skole, og at lærere skal bruge mindre tid på at samle op på manglende afleveringer", siger han.