Næstformand Peter Seier Christensen og formand Pernille Vermund, Nye Borgerlige.

Pernille Vermund træt af Lærerforeningen og andre forbund: De er for røde

Fagforbund for offentligt ansatte er alt for politiske og glemmer, at lærere, sosu'er og pædagoger også kan være grundborgerlige. Det mener formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund. Kritikken bliver afvist af formand for forhandlingsfællesskabet Mona Striib.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne artikel er oprindeligt bragt på avisen.dk og bringes på folkeskolen.dk efter aftale.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen og FOA-formand Mona Striib hører til de topfolk i fagbevægelsen, som bør stikke piben ind og ikke stille ublu krav om lønforhøjelser og flere hænder til den offentlige sektor. 

Det mener partiformanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

Når den offentlige sektor hører til blandt verdens største og lænser borgerne med et højt skattetryk, bør fagforbundene holde igen med deres røde, politiske kampagner om flere penge til den offentlige sektor. Det fastslår hun i et interview med Avisen.dk. 

- Særligt nogle af de offentlige organisationer er ude på et skråplan. Jeg oplever, at BUPL, FOA, Dansk Sygeplejeråd og andre fagforbund for offentligt ansatte strammer skruen i deres krav, når de gør kampen for deres arbejdsvilkår politiske, siger hun.

Lærerne laver skræmmekampagne

Den blå værdikriger fra det højrenationale parti bliver provokeret, når fagforbund ytrer sig om alt mulig andet end løn- og arbejdsforhold. 

Hun henviser blandt andet til Danmarks Lærerforening, som hun synes fører "skræmmekampagne" over for danskerne, når foreningen påstår, at det går ud over børnenes trivsel, hvis der ikke er gode løn- og arbejdsforhold for lærerne.

- Forestil dig at piloternes fagforening gik ud og sagde, at hvis vi ikke får lidt mere i løn, falder flyene ned. Kunderne ville stryge væk. Fagforeninger for privat ansatte har en helt anden forståelse for, hvor grænsen går for lønkrav end offentlige fagforbund, siger hun.

Når fagforbund fører røde kampagner for at få flere penge til den offentlige sektor, kammer de ifølge Pernille Vermund over.

- Fagforeningen skal varetage medlemmernes interesser, men ikke være en politisk organisation. Der kan være sosu'er og læger, der er grundborgerlige.

- Man kan sagtens mene, at der er for lidt tid til patienterne og for få sygeplejersker uden at mene, at løsningen er flere penge til det offentlige, pointerer Pernille Vermund. 

FOA: Vi laver ikke rød propaganda 

Formanden for FOA, Mona Striib, ryster på hovedet af beskyldningerne. 

- Det korte svar på det angreb er: Nej, vi er ikke røde. Det virker, som om hun står med ryggen mod muren og ikke kan forklare, hvordan den offentlige sektor skal hænge sammen. Det er Pernille Vermund, som er ude på de skrå brædder, mener Mona Striib.