Anmeldelse

Knud Romers ABC

Rejsen med sansealfabetet

Interaktivt teater er blevet moderne igen. Ønsket om at få børnene til at deltage aktivt, som de i dagligdagen gør på de sociale medier, på iPad og på sms, giver sig tydeligt udtryk i dagens børneteater. I "Knud Romers ABC" har man valgt at inddrage børnene på en dæmpet og venlig måde.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi bliver bedt om at tage skoene af, kommer ind til et stort beduintelt på et blødt, grønt tæppe, der lyder arabisk klingende musik - hele stemningen er tyst og blid. Publikum bliver opdelt i fire grupper i hver sin hemmelige hule skabt af vægge af florlet stof. Her får børnene uddelt nogle mærkelige bogstaver – et par briller er et B, en halvåben præstekrave et C og en sneskraber til en bil T. Børnene bliver bedt om at passe godt på de sære bogstaver.

Fakta:

Titel: Knud Romers ABC

Forlag: BaggårdTeatret

"Vi er alle sammen børn af mirakler, alle sammen noget for sig”, synger operasanger Karin Norrinder, stofvæggene falder ned og bliver til faner, tubaen spiller op, og publikum bliver samlet i beduinteltet. Bogstavssafarien kan begynde! Forestillingen er baseret på billedbogen "Knud Romers ABC", John Kørners billedkunstneriske dyreunivers og Bent Sørensens nykomponerede musik.

Labyrinten af små optrin understøttes af en farverig lyssætning, skønsang, tuba, rap og dans. Vi bliver guidet gennem morsomme, tankevækkende vers over hvert enkelt bogstav. Som et eksempel bliver verset over K til en rap, hvor danser Anete Jensen storgriner, så det smitter.

"Krokodillen lever i Nilen / og griner, fordi den er kilden / Den æder alle på Nilens bredder / i bittesmå grinebidder".

Det er sanseligt og morsomt, og børnene er helt med på fantasirejsen.

Publikum guides videre i labyrinten af stofrum af de fire spillere i eksotiske kostumer, indiske sarilignende kjoler, ankelsmykker, hennamønstre på arme og ben og flagrende bomuldsjakkesæt.

Helt uimodståelig er scenen med de mærkelige danske bogstaver Æ, Ø og Å, hvor vi ser en nydansker kæmpe med vokalerne, der bliver til varme kartofler i hans mund. Det leveres med charme, overskud og humor.

Publikum og undertegnede gik på en total griner under bogstav R med digtet om rotten, der bliver leveret som en slags stomp-dans. Med ryggen til os publikum tramper, rapper og danser de fire skuespillere vrøvleverset op i et morsomt crescendo og prutter som rotter!

Børnene slutter forestillingen, de mærkelige bogstaver, de har passet på, hænger de hver især op på et stativ – og rejsen fra A til Å er slut.