Oluf Jørgensen mener ikke det er sandsynligt, at Finansministeriets forklaring holder
Anders Hviid
Ekspert: Hemmeligholdelse næppe holdbar
DLF har klaget til Ombudsmanden over, at Finansministeriet har givet foreningen afslag på aktindsigt i en arbejdsgruppe, der kigger på lærernes arbejdstid. KL er repræsenteret i gruppen. Ekspert kalder det usandsynligt, at DLF ikke får medhold hos Ombudsmanden.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Lærerforeningen fik afslag på at få aktindsigt i gruppens arbejde med den begrundelse, at gruppen er en selvstændig offentlig myndighed på trods af, at KL, der er kommunernes repræsentant i overenskomstforhandlingerne med lærerne, er en privat interesseorganisation.
DLF klager til Ombudsmanden over hemmelig arbejdsgruppe
Oluf Jørgensen, der er forskningschef og ekspert i forvaltningsret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, tvivler på, at den forklaring holder.
"Det er ikke sandsynligt, at argumentet er holdbart. I så fald må oplysningerne ikke være tilgængelige for ministerier eller KL", skriver han i en mail til folkeskolen.dk
I arbejdsgruppen, der blev nedsat i februar for at kigge på lærernes arbejdstid, sidder repræsentanter fra Ministeriet for Børn og Undervisning, Finansministeriet og KL.
Ifølge Oluf Jørgensen er loven klar på området.
"Offentlighedsloven giver ret til aktindsigt, når der er udvekslet oplysninger mellem en tværministeriel arbejdsgruppe og KL. Det samme gælder ved udveksling mellem en arbejdsgruppe og et ministerium", skriver han.