Nu bliver det enklere for smitteramte skoler at gå over til nødundervisning

Børne- og Undervisningsministeriet åbner nu for, at smitteramte skoler kan gå over til nødundervisning i en kortere periode, hvis det er nødvendigt for at leve op til sundbedsmyndighederne anbefaling.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ministeriet svarer på spørgsmål om mundbind i skolen 

Skolerne skal fortsat som udgangspunkt giver undervisnng efter folkeskolelovens regler. Men hvis de for at følge påbud eller anbefalinger fra sundhedsmyndighederne er nødt til at gå tilbage til forårets nødundervisningsregler, er det nu en mulighed.

Nødundervisning kan iværksættes i en periode på op til fire uger og kan herefter forlænges to uger ad gangen. Skolen skal begrunde, hvorfor den nødunderviser, på sin hjemmeside, og skolelederen skal underrette Styrelsen for Undervisning og kvalitet ved at udfylde en særlig formular.  

Reglerne skal hjælpe skoler med at håndtere situationer som i Aarhus, hvor sundhedsmyndighederne for nylig har anbefalet, at elever på ungdomsuddannelser ikke møder fysisk op.

En skole må kun indføre nødundervisning, hvis det er nødvendigt for at leve op til nogle sundhedsmæssige anbefalinger, understreges det i formularen.

Kommunalbestyrelsen for samtidig mulighed for at dimensionere pladsen i daginstitutioner og sfo'er for eksempel ved at afgrænse timerne, hvert barn kan være i tilbuddet, prioritere mellem børn i forhold til den tid, de er i tilbuddet eller anvende andre lokaler eller forskudte mødetidspunkter. Kommunalbestyrelsen skal tage hensyn til børn med særlige behov, socialt eller pædagogisk.  

To skoler i Aarhus får lov til at gå over til nødundervisning 

Læs mere

Formular vedr. nødundervisning