Her ses redaktørerne Sissel Hammershøi (th.) og Bolette Larsen (tv.) fra DLF med et eksemplar af deres håndbog "Læsning og skrivning i alle fag". Bogen udkommer i dag.

DLF udgiver ny håndbog i faglig læsning og skrivning

Danmarks Lærerforening udgiver i dag bogen ”Læsning og skrivning i alle fag”. Udgivelsen er et led i læseprojektet "Vi læser for livet" og skal fungere som en håndbog for alle skolens fag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er travlt i forsendelsen hos Danmarks Lærerforening i disse dage. Flere hundrede bøger skal pakkes og sendes af sted til landets folkeskoler, der hver modtager to eksemplarer af værket "Læsning og skrivning i alle fag". Bogen, der bliver udgivet af Dafolo, er næste skridt i Danmarks Lærerforenings landsdækkende kampagne "Vi læser for livet". Kampagnen og den nu medfølgende håndbog har som formål at sikre den faglige læsning og skrivnings indpas i samtlige fag på elevernes skema.

Ministeriet går sammen med DLF om stort læseprojekt

"Efter en mangeårig satsning for at styrke de danske elevers læsekompetencer, er de yngste elevers læseresultater forbedret markant. Alligevel er der behov for at fastholde og videreudvikle skolernes indsats for at forbedre elevernes læsekompetencer, da der fortsat er for mange elever, der forlader skolen uden tilstrækkelige læsekompetencer. Derfor har vi valgt at udgive bogen", siger Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo Christensen.

Overraskende stor interesse for læseprojekt

Todelt indføring Bogen, der er delt op i to, indeholder både en teoretisk og en praktisk del. Første del indeholder blandt andet et afsnit om tosprogede elevers udfordringer med faglig læsning, mens anden del især tager udgangspunkt i en række helt konkrete eksempler på faglæsefaglige forløb i hvert enkelt fag. Her kan blandt andet nævnes et forløb om hiphoppens historie i musikfaget, mens der i sløjd tages afsæt i et forløb om instruktionstekster til en flybyggende 5. klasse.

Boganmeldelse: Læsning og skrivning i alle fag

Bogen er redigeret af Sissel Hammershøi og Bolette Larsen fra Danmarks Lærerforening i samarbejde med Signe Holm-Larsen og Karen Lise Søndergaard Brandt fra Dafolo. Teksterne er skrevet af ledende fagpersoner.

DLF's projekt "Vi læser for livet" begyndte sidste år efter flere mislykkede forsøg på at skaffe politisk støtte til en samlet, national indsats. Foreningen har til dato brugt fem millioner kroner på projektet.

Faglig læsning er hot