Overraskende stor interesse for læseprojekt

En række møder om faglig læsning og skrivning har fået så mange tilmeldinger, at gruppen bag Danmarks Lærerforenings projekt "Vi læser for livet" har valgt at fordoble antallet af møder. 1200 har tilmeldt sig.

Publiceret Senest opdateret

Vi læser for livet

DLF har sat fem millioner kroner af til projektet: "Vilæser for livet".  Projektet har allerede sendt enekspert ud på 308 skoler og har gang i fem eksemplariske forløb omfaglig læsning og skrivning.

Desuden er Ministeriet for Børn og Undervisning og DLF gåetsammen om at søsætte en satsning på at styrke læsning ifolkeskolen. Ministeriet har afsat fem millioner kroner tilprojektet, som bygger videre på "Vi læser for livet"

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Møderne giver en særlig mulighed for, at tillidsrepræsentant, skoleleder og læsevejleder på en skole sammen kan blive inspireret til at sætte gang i udviklingen af faglig læsning og skrivning på skolen.

"Det her lægger op til at implementere nye tiltag, hvor man mødes både tillidsrepræsentant, læsevejleder og skoleleder. Det er sjældent, at de tre mødes om, at lægge handleplaner for det på skolen. Det er et tilbud, som de er glade for", siger Bolette Larsen, der er konsulent i DLF.

11 møder over hele landet

For at en skole kan tilmelde sig møderne, skal alle parter kunne deltage i mødet. Projektgruppen forestillede sig, at det ville begrænse antallet af tilmeldinger. Men det har ikke holdt skolerne tilbage.

"Jeg tror, vi har ramt ind i et noget helt rigtigt. Der er et videnshul på skolerne. Møderne kan sætte noget i gang, som skolerne gerne vil", siger Bolette Larsen.

 

Fordobler budgettet

På grund af den store interesse for møderne har DLF valgt at afholde 11 møder i stedet for de fem, som var planlagt. Budgettet er ligeledes fordoblet fra 400.000 kroner til 800.000 kroner. De ekstra midler findes indenfor læseprojektets budget, hvor man må omprioritere i forhold til andre planlagte aktiviteter.