Anmeldelse

Børneliv i kaos

Børneliv i kaos

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er meget glædeligt, at der netop er udgivet en udvidet og gennemrevideret udgave af "Om børn og unge med ADHD. Intervention over for barn, familie og netværk" fra 2006, fordi ADHD er noget, der forskes meget i, og som hele tiden revideres i forhold til de diagnostiske kriterier.

Fakta:

Titel: Børneliv i kaos

Forfatter: Dorte Damm, Per Hove Thomsen

ISBN: 9788741255149

Pris: 298 kroner

Sider: 251 sider

Type: Bog

Forlag: Hans Reitzels Forlag

Almindeligvis kategoriserer vi børn og unge med ADHD som uopmærksomme, impulsive og urolige, men mange af børnene med ADHD har også andre diagnoser tillige, og det gør både udredning og den pædagogiske bearbejdning af problemerne vanskelige at beskrive fyldestgørende. Derfor står  lærere og pædagoger ofte magtesløse og frustrerede over for de udfordringer, der er i livet med disse børn og unge.

Det er en både lang og meget grundig bog, der gennemgår forskellige interventions- og be­handlingsmodeller, som er virkelig god hjælp til de frustrerede forældre, lærere og pædagoger. Der skal ikke herske tvivl om, at forfatterne virkelig ved noget om området, og at bogen er noget af det bedste på markedet, hvis man skal vide noget om børn og unge med ADHD. Men det skal også siges, at bogen er særligt velegnet til studiebrug på seminarierne og til lærernes efteruddannelser. Dog skal det understreges, at supervision er vigtig, når man arbejder med denne bog, fordi man hurtigt kan komme til at fokusere på egen magtesløshed og frustration, når man står over for børn med de beskrevne symptomer, og det er bestemt ikke meningen med bogen, der netop er til for at lære og udvikle.