Samler underskrifter for at få DLF til at gå ind i LB-sagen
"Folk føler sig magtesløse. Det er jo kun de delegerede, der kan møde op på generalforsamlingen", siger lærer Hans-Henrik Nielsen, der har sat en underskriftindsamling i gang for at få Lærerforeningen til at sætte sine jurister til at se på LB.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Der er ekstraordinær generalforsamling i Lærerstandens Brandforsikring den 4. februar, hvor bestyrelsesmedlemmerne har stillet deres mandat til rådighed. Men det er kun de i alt 45 delegerede, heraf 27 fra folkeskoleområdet, der kan deltage på generalforsamlingen. Af dem har flere stået frem og erkendt, at de eller deres børn har fået lejligheder gennem Lærerstandens Brandforsikring. Skoleleder Lisa Holden Christensen, Aabenraa, har en datter, der bor i en LB-lejlighed, og hun siger til JydskeVestkysten i dag, at hun måske skulle have været klogere, og hun vil ikke stille op til valg igen.
Hovedstyrelsesmedlem Per Sand Pedersen vil stille forslag om, at Danmarks Lærerforening opfordrer hele bestyrelsen til at gå af og altså undlade at genopstille på den ekstraordinære generalforsamling.
Også lærer Hans-Henrik Nielsen mener, at DLF bør gå ind i sagen. Han har foreløbig samlet 49 underskrifter på sine egen skole, Humlehaveskolen i Odense, på en opfordring til, at DLF lader sine egne jurister undersøge, om der er begået ulovligheder i LB og dernæst foretage politianmeldelse og/eller rejse erstatningskrav over for LB-ledelsen.
"Når LB selv har iværksat en undersøgelse, kan man frygte, at de varetager egne interesser", siger Hans-Henrik Nielsen, der de senere dage har talt med medlemmer andre steder, som vil iværksætte tilsvarende underskriftindsamlinger:
"Vi har også talt om at nedsætte nogle arbejdsgrupper og konferencer om LB-sagen".