Anmeldelse

Fokus på læring 3.0

Bliv klogere på læringsstile - også din egen

En af læringsstilsteoriens grand old men Ole Lauridsen har udsendt anden udgave af "Fokus på læring 3.0", hvor de erfaringer og den inspiration, man har fået de seneste år, er indarbejdet.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er efterhånden almindeligt anerkendt, at mennesker lærer på forskellige måder, og menneskers forskellige læringsstile kan være berigende i et teamsamarbejde.

Fakta:

Titel: Fokus på læring 3.0

Forfatter: Ole Lauridsen

ISBN: 9788750042143

Pris: 269

Sider: 200

Serie: Fokus på læring

Forlag: Akademisk Forlag

Den rette leder forstår at udnytte medarbejdernes potentiale til at styrke udvikling og læring i organisationen. Det kniber nok mere, når lederen eller for eksempel teamformanden skal finde ud af de forskellige medlemmers læringsstile og bruge dem fornuftigt.

Det kan man blive meget bedre til ved at læse denne bog. Og ikke mindst kan man blive klogere på sig selv og den måde, man bedst lærer og arbejder på. Det er nok værd at tage med i den komplekse verden, vi efterhånden lever i.

Bogen beskæftiger sig indgående med læringsbegrebet, inden man bliver introduceret til Dunn og Dunns læringsstilsmodel, og derefter beskrives en læringsstilsmodel, Building Excellence, der henvender sig til voksne. Her er det centrale ”dels at skabe de bedst mulige omgivelser for læringen i bredeste forstand, dels at finde strategier for det at omsætte sine læringsstilspræferencer i praksis”.

Der beskrives således indgående i bogens næste kapitler de forskellige elementer i læringsstile for dig selv og læringsstile for dig selv og de andre, altså hvordan du kan bruge modellen som underviser, leder, coach i en virksomhed eller andre sammenhænge.

Foruden noter, stikordsregister og en fyldig litteraturliste er der kortere afsnit med beskrivelse af en teamlæringsprofil, der kan være nok så interessant for skoler, og overblik over forskellige strategier.

I disse år, hvor LP-modeller har huseret på de danske lærerværelser, var det måske nok en ide at se på, om ikke læringsstilsbegrebet også kunne bruges i samarbejdet og videreudvikling af arbejdet på en skole. Og vel i forbindelse med LP-arbejdet. Denne bog kan uden tvivl give mange input dertil.