Kendte skolefolk bag alternativ til Sorø-mødet

Kerteminde-mødet eller Det alternative Sorø-møde bliver navnet på en konference, som blandt andre tidligere undervisningsminister Margrethe Vestager, Dansklærerforeningens formand Jens Raahauge og Opinion-redaktør Erik Schmidt står bag.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Folkeskolen er blevet en politisk kampplads. Mere og mere er det politikken, der styrer folkeskolens indre anliggender, mens pædagogikken og didaktikken er nødlidende", hedder det i oplægget til konferencen den 13. august.

"Det Alternative Sorømøde ønsker at bidrage med terrængående visioner på baggrund af grundfæstede værdier, centrale pædagogiske principper og den moderne hverdags dilemmaer. Samt en skitse til en gylden middelvej- og en klog og afbalanceret retning for folkeskolens udvikling".

Temaerne er "folkeskolens almene indhold midt i en kompetencetid - fælles viden, fælles normer, fælles opgaver" og "den overordnede politiske styring af folkeskolen og det professionelle råderum". Der bliver foredrag og temadueller med deltagelse af blandt andre seminarierektor Lars Jakob Muschinsky, professor Per Fibæk Laursen, psykolog Per Kjeldsen og Margrethe Vestager.

Alternativet til undervisningsministerens traditionelle sommermøde på Sorø Akademi er arrangeret af Forlaget LM, som også udgav det såkaldt terrængående magasin om skolen, Opinion, der sidste år måtte lukke som følge af portostøttens bortfald. Danmarks Lærerforening har støttet Kerteminde-mødet med 50.000 kroner.