"Kommunen har ikke forholdt sig til retsgrundlaget", skriver Stuk i en mail til Vejen Kommune, hvor de indkalder chefen og direktøren for skoleområdet til en samtale.

Styrelse kritiserer Vejens redegørelse i sag om lærerløse timer for at være "utilstrækkelig"

Skoleforvaltningen i Vejen har ikke svaret grundigt nok på de spørgsmål, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet stillede i november. Derfor er kommunen nu indkaldt til møde med styrelsen.

Offentliggjort

I er ikke konkrete nok, og det er ikke til at se, om I har forholdt jer til loven.

Det er i grove træk dagsordenen for et møde 6. februar, som skolechefen og direktøren for skoleområdet i Vejen er blevet indkaldt til af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Styrelsen bad i november Vejen Kommune om at redegøre for beslutningsgrundlaget for to omdiskuterede sparetiltag på skoleområdet, ’Computerbaseret undervisning’ og ’Elevers selvstændige projektarbejde’, som Stuk mistænker for at bryde med loven på området.

Men den skriftlige redegørelse styrelsen siden har modtaget fra kommunen er ikke grundig nok, lyder det nu fra styrelsen.

”Styrelsen kan på det foreliggende grundlag ikke vurdere, om de planlagte ordninger er i overensstemmelse med folkeskolelovgivningen. Dette skyldes, at kommunens redegørelse efter styrelsens opfattelse er utilstrækkelig".

"Den er ikke særlig konkret, og styrelsen kan heller ikke se, at kommunen har forholdt sig til retsgrundlaget i redegørelsen eller kommentarerne”, skriver Stuk i en mail til skoledirektøren i Vejen, som Folkeskolen er i besiddelse af.

I oktober vedtog kommunalbestyrelsen i Vejen spareforslaget, der fra næste skoleår skal omlægge to lektioner om ugen for alle udskolingsklasser til skærmundervisning uden opsyn af lærere - og at eleverne også fremover skal have en ugentlig lektion til at arbejde selvstændigt med deres projektopgaver.

Tiltaget skal spare kommunen for knap 2,5 millioner årligt de kommende år.

”Sagen trækker ud, og det er irriterende”

Formand for Udvalget for Skoler og Børn i Vejen Claus Kulmbach (V) er ifølge JydskeVestkysten ved at være godt træt af sagen.

"Sagen trækker ud, og det er irriterende. Vi afleverede en redegørelse i starten af december, og vi skal videre", siger han til JydskeVestkysten.

"Vi venter på, om det bliver op eller ned med tomlen, og indtil vi får at vide, om vi må, så fortsætter vi planerne, men vi gør det lidt langsommere. Så jo længere tid, det tager, jo kortere tid har vi til at udføre, det vi skal i forhold til den her undervisning, men det skal vi nok klare”, siger han videre til avisen.

De to tiltag er planlagt til at træde i kraft ved næste skoleår, men overfor mediet tør Claus Kulmbach ikke afvise, at de kan ende med at blive vurderet ulovlige.

Til samme medie fortæller den lokale lærerformand Sabine Vibild, at hun er "fortrøstningsfuld" og forventer, at de to tiltag vil blive vurderet ulovlige.

Sker det, vil sagen blive taget op i Ankestyrelsen.