Formand for Imak Sivso Dorph håber aldrig, han kommer til at opleve så langt et forhandlingsforløb igen

Enighed: DLF'ere må søge job i Grønland igen

Natten til lørdag nåede den grønlandske lærerforening Imak og de offentlige arbejdsgivere endelig til enighed om den overenskomst for lærerne, som skulle være trådt i kraft for over to år siden. Det betyder, at medlemmer af DLF igen kan søge job i Grønland.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra næste skoleår kan grønlandske lærere pålægges at undervise to timer mere om ugen uden overtidsbetaling. Til gengæld får de en ekstra lønstigning på 2,55 procent ud over, hvad de øvrige offentligt ansatte i Grønland er blevet tilbudt. For at frigøre tid til undervisning lægges der loft over tiden til visse mødeaktiviteter. De samlede lønstigninger i perioden fra 1. april 2010 til 31. marts 2014 bliver på 7,35 procent, oplyser Imak.

Sammenbrud i forhandlingerne om læreroverenskomst på Grønland

"Jeg er glad for, at der nu er nået et resultat og jeg håber, at det er sidste gang, jeg skal opleve et sådant, langt forhandlingsforløb", siger formand Sivso Dorph. Bestyrelsen opfordrer medlemmerne til at stemme ja til resultatet.

"Lærerne har vist samfundssind

"Lønstigningen blev lidt større, end vi havde håbet", siger regeringsmedlem med ansvar for finanser Maliina Abelsen, "men det er rimeligt, at lærerne får en del af gevinsten ved effektiviseringen af arbejdstiden. Lærerne har vist samfundssind og ansvarlighed ved at gå med til flere undervisningstimer".

Imaks og Lærernes Centralorganisations blokade af besættelse af lærerstillinger er ophævet med øjeblikkelig virkning.

"Så kan vi for alvor gå i gang med planlægningen af næste skoleår. Vi kan nu i højere grad bruge lærerne til det, de er gode til, nemlig undervisningen. Derudover er der skabt økonomisk råderum for kommunerne til at styrke ledelserne i skolevæsenet og de sociale indsatser. Det skal føre til en bedre folkeskole", siger formanden for kommunerne i Kanukoka, Martha Abelsen, i en pressemeddelelse.

Færre lærere tager til Grønland

Aftalen skal nu til urafstemning blandt medlemmerne af Imak og godkendes af regeringen og Kanukokas bestyrelse.