Anmeldelse
Gå i gang med Movie Maker
Gå i gang med Movie Maker
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
It-teknikken forandres hurtigt for tiden, så en opdateret udgave af undervisningsmaterialet om videoredigeringsprogrammet Movie Maker modtages med glæde. Det er især lærervejledningen, der er fornyet, mens elevopgaverne og øvelsesfilerne ikke er ændret.
Fakta:
Titel: Gå i gang med Movie Maker
Forfatter: Jens Honoré
Type: Bog med cd
Forlag: GeGe Forlag, telefon 86 19 01 19
Materialet er, som titlen siger, tænkt som et komme i gang-materiale, et færdigt tilrettelagt kursusmateriale, som den uerfarne underviser, der ikke har arbejdet med programmet tidligere, kan anvende direkte. Her er konkrete anvisninger, elevopgaver, øvelsesfiler og facit-eksempler, men ikke de store muligheder for at udnytte elevernes egne udtryk. Eleverne opfordres således i høj grad til at fokusere på den tekniske del af programmet Movie Maker og mindre på den kreative filmproduktion. Lærervejledningen indeholder både tekniske og didaktiske overvejelser om videoproduktion i skolen, her er mange gode ideer og konkrete forslag til: "Hvad man kan lave", som et af afsnittene hedder.
Titlen er som sagt sigende, det er en opfordring til at gå i gang med at undersøge selve programmet Movie Maker. En anden mulighed kunne være at sige: Gå i gang med at lave film i 3. eller 4. klasse, brug Movie Maker som redigeringsværktøj. Sæt dig som underviser ind i programmet via materialets lærervejledning og "Quick-guide", men drop øvelsesfilerne og slip i stedet eleverne løs på egen hånd med at kreere film ud fra deres egne optagelser uden først at skulle forbi fastlagte øvelser med skibe i Bogense Havn.