Anmeldelse
Det store GO-Atlas 2006
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det store GO-Atlas er nu udkommet i tredje udgave. Faktisk må man anse det for et helt nyt atlas, så stor er forskellen mellem det gamle og det nye.
Geografforlaget har valgt at tage det store spring og har lavet en klart forbedret udgave. Ulempen er, at man herved får forskellige udgaver, der ikke umiddelbart kan køre parallelt med hinanden. En af de helt store forandringer er koordinatsystemet. Her har man vendt søjle- og rækkebetegnelsen, så man nu har tallene stående vandret og bogstaverne lodret. Dette betyder, at man som lærer ikke kan bruge forskellige udgaver i undervisningen, uden at der kommer en del knas med elevernes anvendelse af atlassene.
Når dette er sagt, skal Geografforlaget have ros for springet. Kortene er blevet mere detaljerede, der er for eksempel mange flere byer med på kortene, og hvert kort har en lille kasse, hvor man ser området sat i perspektiv til regionen eller verden. Der er også sat masser af alderspyramider ind, der giver gode muligheder for at arbejde med forskelle og ligheder.
Det bliver nu muligt at arbejde tættere med Afrika. Her har man fået flere og mere detaljerede kort, der lægger op til mange diskussioner i timerne. Der er ligeledes kommet en klar forbedring af kortene over Nordamerika, specielt USA. Det har været svært at kunne se delstaterne i den gamle udgave. Det har man rådet bod på med et specialkort, der giver et dejligt overblik over delstaterne.
Det store GO-Atlas er udvidet med otte kortsider og fremstår som en god og udfordrende udgave til geografiundervisningen i udskolingen.