Minister bakker op

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Problemerne med SkoleKom har betydet, at Undervisningsministeriets stort anlagte efteruddannelsesprogram Skole-IT har fået den dårligst tænkelige start. Det har også betydet, at elever - stik imod hensigten - kun i meget begrænset omfang kan kommunikere med hinanden via SkoleKom.

Alligevel ryster UNI-C's og SoftArc's manglende garantier for SkoleKoms driftssikkerhed ikke undervisningsminister Margrethe Vestager.

'Vi må forudse, at der vil ske en fortsat vækst i antallet af brugere. Derfor må man altid tage forbehold, når man siger, at nu er man sikker på, at løsningen er fundet, men UNI-C er ekstremt optaget af problemerne, og jeg tror, det er det rigtige at lægge Skole-IT ud på sin egen server', siger hun.

Er du tilfreds med situationen?

'Jeg er tilfreds med den alvor, som UNI-C og SoftArc lægger for dagen, og jeg tror ikke, at det nytter noget at presse mere på. Det vil ikke få tingene til at gå hurtigere'.

Hvornår har du fået nok?

'Det kommer an på UNI-C's vurdering', siger Margrethe Vestager.j

Alternativ til Exchange

SoftArc har udviklet og markedsført software til gruppekommunikation siden 1989. Selskabet er grundlagt af tre ingeniører inden for telekommunikation, der gennem mange år har beskæftiget sig med elektronisk post og voicemail. Virksomhedens FirstClass software, der betragtes som et alternativ til blandt andet Lotus Notes og Microsofts Exchange, er beregnet til undervisningsformål og til små og mellemstore erhvervsvirksomheder.

Også i Århus

Det er ikke kun SkoleKom, der volder IT-problemer for lærere og elever i folkeskolen. I Århus har kommunens pædagogiske netværk haft talrige sammenbrud, og da det meste af, hvad lærere og elever på de 53 folkeskoler bruger af programmer, er lagret på netværket, er deres computere praktisk talt ubrugelige, hver gang der er et sammenbrud.

Skoledirektør Jens Nygaard er den første til at beklage problemerne, og han mener ligesom mange skoleledere og lærere, at problemerne har et uacceptabelt omfang, men indtil videre er de eneste trøstende ord fra hans mund, at leverandøren Merkantildata A/S har skruet tempoet op for at finde en løsning.

Problemerne har stået på siden sommerferien.