Lederforening mister medlemmer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Skolelederforening vil nu kræve at få lov til at forhandle for sine medlemmer. Dermed underkender foreningen det juridiske responsum, den selv tidligere har fået udarbejdet hos en advokat.

'Ifølge advokatens vurdering skal vi repræsentere mere end halvdelen af lederne i folkeskolen. Samtidig må de ikke være medlemmer af en anden forhandlingsberettiget organisation. Det er vores vurdering, at den sidste del ikke holder længere', sagde formand Hans Martin Jepsen på foreningens årsmøde i sidste uge. Han gjorde det aktuelle medlemstal op til 2.064, så på blot tre måneder har 230 altså meldt sig ud. Ifølge den skriftlige beretning havde Danmarks Skolelederforening 2.294 medlemmer den 1. juli.

Karsten Holst, der er formand for organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening, har svært ved at se, hvordan Hans Martin Jepsen skulle kunne få ret til at forhandle.

'DLF repræsenterer mere end halvdelen af skolelederne, så vi kan ikke miste forhandlingsretten. Jeg forstår ham i øvrigt ikke, når alt tyder på, at Danmarks Skolelederforening har problemer med at holde på sine medlemmer', siger Karsten Holst, der vurderer deres reelle medlemstal til højst at være 1.500. De resterende er nemlig også medlemmer af DLF, der har godt 3.000 medlemmer i fraktion 3, som også omfatter ledende skolepsykologer.

'Jeg ser fortrøstningsfuldt på fremtiden', siger Karsten Holst.

Som Folkeskolen tidligere har skrevet, var der lagt op til, at Hans Martin Jepsen ville gå af på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i december. Men mødet er aflyst, fordi bestyrelsen fik forkastet sit forslag til en ny struktur. Da mødet i december så er aflyst, bliver Hans Martin Jepsen siddende.