Så tag dog en pause!

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Udgangspunktet i teknikken er åndedrættet, og vi kan jo alle sammen trække vejret«, siger spirituel konsulent og bachelor i pædagogik Anne Windfeldt.

Hun har skrevet bogen »Har du travlt? Så hold pause«, hvor hun forklarer om de positive sider ved at holde pauser i løbet af en stresset arbejdsdag. Derudover indeholder bogen også en cd med afstressende musik og en stemme, der fortæller, hvilke teknikker man skal bruge for at opnå en følelse af afslappelse.

Ifølge Anne Windfeldt er en pause på seks-ti minutter nok til at sænke stressniveauet i hverdagen.

Hvad var din baggrund for at skrive bogen?

»Travlhed er et vilkår i dag, og det nytter ikke at sige, at man ikke vil have travlt. Det er ikke muligt, som arbejdsmarkedet er skruet sammen. Alle ved, at de skal holde pauser, men mange glemmer det i deres travlhed. Mit indtryk er, at der har været brug for en konkret vejledning, og det er der nu«.

Kan lærerne bruge metoden?

»Det er ekstremt relevant for ­lærere. De er jo på hele tiden, og når de ikke underviser, er der 1.000 praktiske ting, de skal nå. De glemmer ofte at holde deres pauser«.

Hvordan finder man tiden til en pause?

»Det kræver en mental indstilling, og at man begynder at se pauserne som en investering på lang sigt. Tiden bliver langt bedre, hvis man har overskud og klarhed. Det mest optimale tidspunkt at holde en pause på er i midten af arbejdsdagen. Men jeg vil foreslå, at man starter ud med at reservere en allerede eksisterende pause, eksempelvis frokostpausen, til at prøve teknikken af og se, hvad det kan give tilbage«. Se mere på www.holdpause.dk

lwn@dlf.org