Invitation fra naboskolen
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Den kontroversielle leder af Abildgårdskolens naboskole Humlehaveskolen i Vollsmose-kvarteret, Olav Rabølle Nielsen, har inviteret kollegerne fra Abildgårdskolen til møde om situationen:
'Jeg synes, vi skal mødes og cleare vores holdninger af, så vi ikke misforstår hinanden', siger Olav Rabølle Nielsen. Han har selv valgt at involvere sig 100 procent i de drenge og unge mænd i Vollsmose-kvarteret, der har de allerstørste problemer. Han og hans familie bor i kvarteret, og han er i princippet til rådighed 24 timer i døgnet, men han erkender, at det har haft store omkostninger:
'Vi har prøvet at have vores døre stående helt åbne, og det er klart, at så er det pludselig ikke et par stykker, der kommer, men en hel flok, og så mangler der pludselig et karton cigaretter. Det er utrolig hårdt. Men det eneste, der virker over for de drenge, er kontakt og tillid. Vi, der arbejder i Vollsmose, er nødt til at gå ind i den subkultur, der er her, ellers bliver den spist af det kriminelle miljø', siger Olav Rabølle Nielsen og erkender samtidig, at det kan man ikke forlange af almindelige lønarbejdere.
'Men det nytter heller ikke at skyde på politikerne, for de kan jo ikke gøre andet end at lægge nogle politikker og bevilge nogle penge. Det er os med de pædagogiske kompetencer, der må gøre arbejdet. Så må man i sin personaleudvælgelse finde de mennesker,som drengene peger på som dem, de vil stole på, og så må man aflønne de folk til at gøre arbejdet', siger Olav Nielsen og peger på, at de mest problematiske af drengene også bliver smidt ud af de institutioner, som de anbringes i, fordi de ikke kan indordne sig under reglerne. Så vender de tilbage til vennerne i Vollsmose.
kara